Momenteel is de meditatiecursus VOL.
Deze is gestart in het najaar van 2024.

Lees hieronder de informatie over de cursus en neem contact met ons op als je vragen hebt.

Je kunt ons ook vragen om je op de wachtlijst te zetten, bij het openen van de inschrijving van de nieuwe cursus mailen we jou als eerste of je mee wilt doen.

Kom in het NU – Meditatiecursus

Op 10 november 2023 start Yoga in Zoeterwoude onder leiding van Pieternel van der Poel de meditatiecursus ‘Kom in het NU” van 10 lessen. De plaats is de bewegingsruimte van Wijdezorg, locatie Emmaus.

De cursus wordt gegeven op vrijdagavond van 19.30u tot 21.00u.

Cursus data:
– 10 en 24 november
– 8 en 22 december
– 5 en 19 januari
– 2 en 16 februari
– 1 en 15 maart

Aantal deelnemers: minimaal 5 en maximaal 8.

yogales Zoeterwoude - zaal

Voor wie is deze cursus opgezet?

Deze meditatiecursus is opgezet voor iedereen. Of je nu beginner bent of geoefend, mediteren is een reis inwaarts. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wie je bent. Het is altijd een ontdekkingstocht naar de ruimte die je ego inneemt en de ruimte die voor alles aanwezig is. De ruimte van Alles en het grote Niets is. Wat zijn je patronen en overtuigingen.

Het zal tijdens de cursus voorkomen dat je jezelf in de figuurlijke spiegel bekijkt. Wie staat daar en wat kom je tegen. Je gaat jezelf weer een stukje beter leren kennen.

“Hele fijne cursus meditatie mogen volgen bij Pieternel! Verschillende vormen van mediteren geleerd in een prettige en vertrouwde omgeving met fijne mensen”

Wat is meditatie?

Meditatie is tot jezelf komen op een liefdevolle vriendelijke manier. Door meditatie te beoefenen vindt de overgang plaats van ‘denken en doen‘ naar ‘zijn’ en word je opmerkzaam voor alles wat er zich van moment tot moment voordoet in jezelf. Je leert daarbij accepteren wat er ‘nu’ is. Het is komen tot verbonden zijn met jezelf en daardoor ook met je omgeving. Je leert zijn met wat is.

Pieternel heeft haar meditatie docentenopleiding gevolgd in Amsterdam aan het Nederlof Opleidingsinstituut. Hier stond niet één meditatie vorm centraal, maar meerdere. Het heeft haar geleerd op verschillende wijzen een observator te worden van zichzelf en de omgeving.

Verschillende soorten meditaties die in de 10 lessen aan bod gaan komen:

  • Stilte meditaties; zit- en loopmeditatie
  • Aandachtsgerichte oefeningen (bijvoorbeeld mindfull bewegen, yoga nidra en bodyscan)
  • Lichaamsgerichte oefeningen (bijvoorbeeld hartcohorentie en shaken)
  • Actieve meditaties (bijvoorbeeld van Osho)

Tijdens een meditatie les zal er een stilte- en een bewegingselement onderwezen worden. Je krijgt tijdens de lessen vele verschillende meditaties aangeboden waarmee je een divers pallet aangereikt krijgt van manieren om in het NU te komen.

Iedere meditatie les staat in het teken van een onderwerp. De volgende onderwerpen gaan aan bod komen: Waar sta je NU?, Loslaten, in je Kracht staan, jouw Ritme, Liefdevolle Vriendelijkheid, de Stilte, Vrijheid, Voelen, de Adem.

Met andere woorden: met deze cursus wordt je de observator van het NU. Wat gebeurt er in het NU? En het NU is niet alleen als je in stilte op je meditatiekussen zit. Het is wel zo dat je in de stilte, het NU leert kennen.

Mediteren heeft een positief effect op lichaam en geest:

• Het verlaagd de spierspanning,
• de stresshormonen,
• de bloeddruk,
• de ademhaling,
• het is pijnstillend,
• je krijgt meer focus,
• en creativiteit,
• helderheid van denken en waarneming
• het geeft een balans tussen je linker en je rechter hersenhelft.

Het werkt ondersteunend bij verschillende therapievormen met betrekking tot confrontatie met het eigen gevoelsleven en zelfacceptatie.

“Namasté Pieternel, ik wilde je even laten weten dat ik gisteren zo heb genoten van de hara meditatie. Na een flinke terugval in mijn burn out herstel twee weken geleden maakte ik gisteren weer echt contact met mijn zijn. Het was een heerlijke reis.”

Meld je hier direct aan of stel ons je vraag