Ons team stelt zich hieronder aan je voor.  

Pieternel van der Poel

Mijn naam is Pieternel van der Poel en ik ben mensenbegeleider. Dit doe ik individueel in mijn natuurgeneeskundige praktijk Combimas en dat doe ik in een groep door middel van Yoga en Meditatie in de in 2020, samen met Chantal Hendriks, opgerichte Yogaschool, Yoga in Zoeterwoude (YiZ).

Yoga heb ik lang geleden ontdekt en ik deed dit af en toe thuis op een matje vanuit een boek met mooie afbeeldingen. Sinds er in Zoeterwoude Yoga werd aangeboden, was ik wekelijks op de yoga mat te vinden. Power Yoga en later Yin Yoga. In 2018 ben ik met een vriendin naar Ibiza vertrokken om drie weken lang een Yin/Yang Yoga teaching training te volgen. De eerste paar weken dacht ik er helemaal niet aan om ook daadwerkelijk yogadocent te willen worden, ik vond het vooral een hele prettige bezigheid. Aan het einde van die periode op het magische eiland was daarin wat veranderd. Ik merkte dat ik lesgeven leuk begon te vinden. Ik kreeg de kans om dat in Zoeterwoude te gaan doen.

Van toen tot nu ben ik nog twee keer terug geweest op Ibiza voor allerlei vervolgcursussen zoals: Advanced Yin, Chakra Yoga, Soulbreath, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Allemaal fijne lessen waarin ik veel van mijzelf leerde, een verdieping in spiritualiteit merkte waarin ik naast letterlijk ook figuurlijk in beweging ben gekomen.

Naast Yogadocent ben ik ook Meditatiedocent. In Amsterdam heb hiervoor mijn opleiding gevolgd. Daarna heb ik anderhalf jaar lang in Zoeterwoude een meditatiegroep begeleid. Kortom ik hou van mensen en ik hou ervan om een tijdje met ze mee te mogen lopen als ze stappen gaan zetten op welk vlak in hun leven dan ook. De kennis die ik tot nu in mijn leven heb opgedaan wil ik niet alleen voor mijzelf houden, dit mag gedeeld worden en dat doe ik door deze begeleiding en docentschappen.

Pieternel van der Poel
Chantal Hendriks - van der Hoeven

Chantal Hendriks – van der Hoeven

In het voorjaar 2020 las ik dat mijn favoriete yogalessen niet meer in Zoeterwoude-dorp aangeboden zou worden. Dat kon ik mij niet voorstellen en ik belde Pieternel om te overleggen of zij (ook) mogelijkheden zag om het yoga aanbod voort te zetten. Binnen 2 weken waren we voor het eerst te gast bij SJZ en sindsdien bestaat Yoga in Zoeterwoude.

Ik werk als technisch virtual assistent, wat inhoudt dat ik ondernemers ondersteun met uiteenlopende taken. Ik richt mij met name op het efficiënt inrichten van online systemen waardoor ik zorg draag voor online academies, websites en webshops, emailautomatisering en marketingfunnels.

Voor YiZ ben ik vooral actief op het gebied van social media, het structureren van onze overleggen en afspraken, contact met (inval)docenten, de nieuwsbrief en het up to date houden en verbeteren van de website. De inspiratie en invulling van YiZ komt van ons beide. Enerzijds is de taakverdeling tussen ons heel helder, anderzijds vullen Pieternel en ik elkaar vaak aan in de rand- en regelzaken. Zo kun je met vragen bij ons allebei terecht.

Zelf hou ik eigenlijk van alle vormen van yoga. Per week kan mijn behoefte daaraan verschillen. Soms ben ik meer in de mood voor een pittige Vinyasa. Soms is een Yinles echt een rustmoment voor mezelf en van de Hathalessen met het vleugje humor van Ruud kan ik ook genieten. De variëteit in het lesrooster vind ik dan ook een belangrijk aandachtspunt voor onze yogaschool zodat deelnemers wekelijks de keuze hebben. Daarnaast vind ik het leuk om regelmatig een aanbod buiten het lesrooster te hebben om men zo ook andere ervaringen op te laten doen op het gebied van yoga en meer. Tot slot wil ik altijd oog blijven houden voor de ervaringen, ideeën en meningen van onze deelnemers en dit meenemen in de ontwikkelingen binnen en rondom YiZ.

Af en toe krijg ik een kriebel in mijn buik als ik stil sta wat we neergezet hebben én aan het ontwikkelen zijn! Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van onze deelnemers én natuurlijk dat van Pieternel.

Nicole van Keekem

Mijn naam is Nicole van Keekem. Ik woon met veel plezier in Zoeterwoude samen met Rob en onze twee dochters. Sinds 2008 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij een gezondheidscentrum in Leiden. Ik hou van dieren, van buiten zijn, van lekker eten en van lekker in beweging zijn.

In 2010 is yoga in mijn leven gekomen. Ik maakte kennis met een aantal verschillende yogavormen en voelde wat het voor mij deed. Het bracht me in balans!

In de afgelopen jaren ben ik, soms wat meer, soms wat minder, met yoga bezig gebleven, zowel door het volgen van lessen als zelf thuis op de mat. Een tijdje geleden ging het kriebelen om meer met yoga bezig te zijn. En toen kwam het besluit om yogadocent te worden.

Inmiddels ben ik begonnen met de Yin/Yang Yoga Teacher Training van de AALO en merk ik dat dat een goed besluit is geweest – hier krijg ik energie van!

Ik mag op de donderdagavonden een yogales verzorgen bij Yoga in Zoeterwoude. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met jullie met yoga bezig te zijn en mijzelf nog verder te ontwikkelen!

Graag tot ziens op de yogamat!

Bernanda Groot Nibbelink
Ruud Stoker

Anne van Olsthoorn

Mijn naam is Anne. Ik geef sinds 2017 yogales. Ik geef voornamelijk hatha lessen, maar ook yin en aerial yoga. Mijn lessen zijn gericht op ontspannen beweging, aandacht voor het lichaam en altijd aangepast aan het niveau van de groep. Ik vind het belangrijk om relatief veel tijd aan ontspanning te besteden. Naast yoga docent ben ik moeder, receptioniste, relatietherapeut en tantra trainer. Leuk om je binnenkort in de les te zien!

Hannah Brown-Olsthoorn

Mijn naam is Hannah Brown-Olsthoorn, geboren en opgegroeid in het Wilsveen in Leidschendam.

In 2011 heb ik een jaar in Schotland gewoond om vrijwilligerswerk te doen in een Camphill gemeenschap, waar ik fulltime samenleefde en werkte in een klein dorp met ongeveer 250 mensen, waarvan sommigen met een beperking. In 2014 ben ik permanent in Schotland gaan wonen en daar heb ik met mijn man tot juli 2022 gewoond.

In 2015 is Yoga op mijn pad gekomen. Na lang gedacht te hebben dat het niets voor mij was, was ik na mijn eerste proefles verkocht. Yoga bood mij dezelfde rust die ik als kind bij de paarden ook vond. Ik heb veel verschillende stijlen lessen gevolgd en cursussen gedaan. In 2020 ben ik afgestudeerd als Seasonal Yoga docent in Stirling (Schotland) een fusie tussen Yoga en Tai Chi. Dit houdt in dat al mijn lessen seizoensgebonden zijn en door het jaar heen verschillen. Ik ben opgeleid in Yin, Vinyasa flow, Hatha, Astanga, zwangerschapsyoga & Chi gong.

Sinds augustus 2023 geef ik de Yoga les in het Dorpspunt in Stompwijk. Ik hoop jullie daar te ontmoeten.

Hannah
Bernanda Groot Nibbelink

Bernanda Groot Nibbelink

Mijn naam is Bernanda Groot Nibbelink. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

In 2007 volgde ik de power yoga opleiding bij Tonnie Goes. Direct daarna ben ik gaan lesgeven en niet meer gestopt. Lesgeven geeft me zoveel voldoening en ik krijg er zo veel waardering voor dat ik niet meer zonder zou willen. Ik krijg er veel energie van om anderen te zien genieten.

Na mijn eerste zwangerschap deed ik een opleiding yoga voor zwangeren en gaf ik een tijdje zwangerschapsyoga. Toen mijn kinderen weer wat groter waren, deed ik bij Helen Purperhart een workshop kinderyoga. In maart 2016 rondde ik de yin yoga opleiding bij Aalo af.

Ik vind het erg leuk om bij Yoga in Zoeterwoude zowel de Yang yoga (power yoga/vinyasa yoga) als de Yin yoga te mogen geven.
Bij de actieve (yang) yoga ben je veel met spierkracht bezig en met het stretchen van de spieren. Bij Yin yoga gaat het juist om het ontspannen van spieren en kom je daardoor dieper, bij het bindweefsel.

Ik hoop dat je ook wilt ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Het brengt je in elk geval rust om open te kunnen reflecteren en observeren. Hopelijk wil je dit komen ervaren bij mij in de les! Eens in de drie weken geef ik op woensdagavond les. Kijk in de app wanneer dat is en dan hoop ik je te ont-moeten.

Jacqueline Meijer

Mijn naam is Jacqueline Meijer, ik ben 52 jaar. Samen met mijn partner woon ik in Zoeterwoude. De kinderen zijn volwassen en uitgevlogen.

Mijn eerste kennismaking met yoga was tijdens een zwangerschap, daar ontstond een “knipperlicht relatie” met yoga. Tijdens een vakantie Inn Sri Lanka (2016) werd ik echt verliefd en sindsdien heb ik me verdiept en de rijke filosofie en de veelzijdige practice.

Inmiddels is yogadagelijks aanwezig in mijn leven en gaat voor mij verder dan de asana’s op de mat. De asana beoefening doe ik tijdens verschillende lessen, oa. Ashtanga, Vinyasa, Hatha en Yin.

Iedere les heeft zijn eigen uitdaging. In maart 2020 heb ik mijn 200 uur Hatha opleiding afgerond.Ik koos voor Hatha omdat deze vorm de basis is van vele varianten.

Het plan is om me verder te ontwikkelen, een Yin yoga opleiding staat hoog op mijn verlanglijstje.

Ik merk dat er veel behoefte is aan yoga in ons drukke en veeleisende bestaan. Yoga biedt mijzingeving, structuur, rust en houdt mijn lichaam soepel. Mijn enthousiasme wil ik graag met jullie delen.

Bij YIZ mag ik op maandagavond de Hatha les verzorgen, ik hoop jullie daar te ontmoeten.

Barbara Kramer

Kom naar onze yogalessen

Wil je een yogales volgen? Klik hier voor ons lesrooster of meld je direct aan.

Stuur ons een bericht