Onze yogadocenten stellen zich hieronder aan je voor.  

Pieternel van der Poel

Mijn naam is Pieternel van der Poel en ik ben mensenbegeleider. Dit doe ik individueel in mijn natuurgeneeskundige praktijk Combimas en dat doe ik in een groep door middel van Yoga en Meditatie in de in 2020, samen met Chantal Hendriks, opgerichte Yogaschool, Yoga in Zoeterwoude (YiZ). Yoga heb ik lang geleden ontdekt en ik deed dit af en toe thuis op een matje vanuit een boek met mooie afbeeldingen. Sinds er in Zoeterwoude Yoga werd aangeboden, was ik wekelijks op de yoga mat te vinden. Power Yoga en later Yin Yoga. In 2018 ben ik met een vriendin naar Ibiza vertrokken om drie weken lang een Yin/Yang Yoga teaching training te volgen. De eerste paar weken dacht ik er helemaal niet aan om ook daadwerkelijk yogadocent te willen worden, ik vond het vooral een hele prettige bezigheid. Aan het einde van die periode op het magische eiland was daarin wat veranderd. Ik merkte dat ik lesgeven leuk begon te vinden. Ik kreeg de kans om dat in Zoeterwoude les te gaan doen. Van toen tot nu ben ik nog twee keer terug geweest op Ibiza voor allerlei vervolgcursussen zoals: Advanced Yin, Chakra Yoga, Soulbreath, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Allemaal fijne lessen waarin ik veel van mijzelf leerde, een verdieping in spiritualiteit merkte waarin ik naast letterlijk ook figuurlijk in beweging ben gekomen. Naast Yogadocent ben ik ook Meditatiedocent. In Amsterdam heb hiervoor mijn opleiding gevolgd. Daarna heb ik anderhalf jaar lang in Zoeterwoude een meditatiegroep begeleid. Kortom ik hou van mensen en ik hou ervan om een tijdje met ze mee te mogen lopen als ze stappen gaan zetten op welk vlak in hun leven dan ook. De kennis die ik tot nu in mijn leven heb opgedaan wil ik niet alleen voor mijzelf houden, dit mag gedeeld worden en dat doe ik door deze begeleiding en docentschappen.

 

yogales Zoeterwoude - zaal

Ruud Stoker

In 2011 maakte ik kennis met yoga. Ik raakte zo enthousiast dat ik in datzelfde jaar een Ashtanga Vinyasa teacher training volgde bij de Yogagarden van Johan NoorloosAnat Geiger en Marcel van de Vis-Heil in Amsterdam. Om mijn lessen actueel te houden volg ik regelmatig trainingen en workshops. Daarnaast geef ik vaak aan dat een yoga practise een oorlogvoering met de yogamat is maar tegelijkertijd je ook met positieve energie de yogamat weer verlaat. De ware uitdaging is volgens mij niet of je heel lang op je hoofd kunt blijven staan maar of je het kunt integreren in je leven. Maar bovenal vind ik dat je er plezier aan moet beleven. Ik probeer met mijn yogalessen rust en ontspanning over te brengen en is het doel bereikt als iedereen met een goed gevoel weer naar huis gaat. 

 

Bernanda Groot Nibbelink

Mijn naam is Bernanda Groot Nibbelink. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

In 2007 volgde ik de power yoga opleiding bij Tonnie Goes. Direct daarna ben ik gaan lesgeven en niet meer gestopt. Lesgeven geeft me zoveel voldoening en ik krijg er zo veel waardering voor dat ik niet meer zonder zou willen. Ik krijg er veel energie van om anderen te zien genieten.

Na mijn eerste zwangerschap deed ik een opleiding yoga voor zwangeren en gaf ik een tijdje zwangerschapsyoga. Toen mijn kinderen weer wat groter waren, deed ik bij Helen Purperhart een workshop kinderyoga. In maart 2016 rondde ik de yin yoga opleiding bij Aalo af.

Ik vind het erg leuk om bij Yoga in Zoeterwoude zowel de Yang yoga (power yoga/vinyasa yoga) als de Yin yoga te mogen geven.
Bij de actieve (yang) yoga ben je veel met spierkracht bezig en met het stretchen van de spieren. Bij Yin yoga gaat het juist om het ontspannen van spieren en kom je daardoor dieper, bij het bindweefsel.

Ik hoop dat je ook wilt ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Het brengt je in elk geval rust om open te kunnen reflecteren en observeren. Hopelijk wil je dit komen ervaren bij mij in de les! Eens in de drie weken geef ik op woensdagavond les. Kijk in de app wanneer dat is en dan hoop ik je te ont-moeten.

Kom naar onze yogalessen

Wil je ook yogalessen gaan volgen? Bekijk dan hier het lesrooster of meld je direct aan.