Ons team stelt zich hieronder aan je voor.  

Pieternel van der Poel

Mijn naam is Pieternel van der Poel en ik ben mensenbegeleider. Dit doe ik individueel in mijn natuurgeneeskundige praktijk Combimas en dat doe ik in een groep door middel van Yoga en Meditatie in de in 2020, samen met Chantal Hendriks, opgerichte Yogaschool, Yoga in Zoeterwoude (YiZ).

Yoga heb ik lang geleden ontdekt en ik deed dit af en toe thuis op een matje vanuit een boek met mooie afbeeldingen. Sinds er in Zoeterwoude Yoga werd aangeboden, was ik wekelijks op de yoga mat te vinden. Power Yoga en later Yin Yoga. In 2018 ben ik met een vriendin naar Ibiza vertrokken om drie weken lang een Yin/Yang Yoga teaching training te volgen. De eerste paar weken dacht ik er helemaal niet aan om ook daadwerkelijk yogadocent te willen worden, ik vond het vooral een hele prettige bezigheid. Aan het einde van die periode op het magische eiland was daarin wat veranderd. Ik merkte dat ik lesgeven leuk begon te vinden. Ik kreeg de kans om dat in Zoeterwoude te gaan doen.

Van toen tot nu ben ik nog twee keer terug geweest op Ibiza voor allerlei vervolgcursussen zoals: Advanced Yin, Chakra Yoga, Soulbreath, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Allemaal fijne lessen waarin ik veel van mijzelf leerde, een verdieping in spiritualiteit merkte waarin ik naast letterlijk ook figuurlijk in beweging ben gekomen.

Naast Yogadocent ben ik ook Meditatiedocent. In Amsterdam heb hiervoor mijn opleiding gevolgd. Daarna heb ik anderhalf jaar lang in Zoeterwoude een meditatiegroep begeleid. Kortom ik hou van mensen en ik hou ervan om een tijdje met ze mee te mogen lopen als ze stappen gaan zetten op welk vlak in hun leven dan ook. De kennis die ik tot nu in mijn leven heb opgedaan wil ik niet alleen voor mijzelf houden, dit mag gedeeld worden en dat doe ik door deze begeleiding en docentschappen.

Pieternel van der Poel
Chantal Hendriks - van der Hoeven

Chantal Hendriks – van der Hoeven

In het voorjaar 2020 las ik dat mijn favoriete yogalessen niet meer in Zoeterwoude-dorp aangeboden zou worden. Dat kon ik mij niet voorstellen en ik belde Pieternel om te overleggen of zij (ook) mogelijkheden zag om het yoga aanbod voort te zetten. Binnen 2 weken waren we voor het eerst te gast bij SJZ en sindsdien bestaat Yoga in Zoeterwoude.

Ik werk als technisch virtual assistent, wat inhoudt dat ik ondernemers ondersteun met uiteenlopende taken. Ik richt mij met name op het efficiënt inrichten van online systemen waardoor ik zorg draag voor online academies, websites en webshops, emailautomatisering en marketingfunnels.

Voor YiZ ben ik vooral actief op het gebied van social media, het structureren van onze overleggen en afspraken, contact met (inval)docenten, de nieuwsbrief en het up to date houden en verbeteren van de website. De inspiratie en invulling van YiZ komt van ons beide. Enerzijds is de taakverdeling tussen ons heel helder, anderzijds vullen Pieternel en ik elkaar vaak aan in de rand- en regelzaken. Zo kun je met vragen bij ons allebei terecht.

Zelf hou ik eigenlijk van alle vormen van yoga. Per week kan mijn behoefte daaraan verschillen. Soms ben ik meer in de mood voor een pittige Vinyasa. Soms is een Yinles echt een rustmoment voor mezelf en van de Hathalessen met het vleugje humor van Ruud kan ik ook genieten. De variëteit in het lesrooster vind ik dan ook een belangrijk aandachtspunt voor onze yogaschool zodat deelnemers wekelijks de keuze hebben. Daarnaast vind ik het leuk om regelmatig een aanbod buiten het lesrooster te hebben om men zo ook andere ervaringen op te laten doen op het gebied van yoga en meer. Tot slot wil ik altijd oog blijven houden voor de ervaringen, ideeën en meningen van onze deelnemers en dit meenemen in de ontwikkelingen binnen en rondom YiZ.

Af en toe krijg ik een kriebel in mijn buik als ik stil sta wat we neergezet hebben én aan het ontwikkelen zijn! Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van onze deelnemers én natuurlijk dat van Pieternel.

Nicole van Keekem

Mijn naam is Nicole van Keekem. Ik woon met veel plezier in Zoeterwoude samen met Rob en onze twee dochters. Sinds 2008 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij een gezondheidscentrum in Leiden. Ik hou van dieren, van buiten zijn, van lekker eten en van lekker in beweging zijn.

In 2010 is yoga in mijn leven gekomen. Ik maakte kennis met een aantal verschillende yogavormen en voelde wat het voor mij deed. Het bracht me in balans!

In de afgelopen jaren ben ik, soms wat meer, soms wat minder, met yoga bezig gebleven, zowel door het volgen van lessen als zelf thuis op de mat. Een tijdje geleden ging het kriebelen om meer met yoga bezig te zijn. En toen kwam het besluit om yogadocent te worden.

Inmiddels ben ik begonnen met de Yin/Yang Yoga Teacher Training van de AALO en merk ik dat dat een goed besluit is geweest – hier krijg ik energie van!

Ik mag op de donderdagavonden een yogales verzorgen bij Yoga in Zoeterwoude. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met jullie met yoga bezig te zijn en mijzelf nog verder te ontwikkelen!

Graag tot ziens op de yogamat!

Bernanda Groot Nibbelink
Ruud Stoker

Anne van Olsthoorn

Mijn naam is Anne. Ik geef sinds 2017 yogales. Ik geef voornamelijk hatha lessen, maar ook yin en aerial yoga. Mijn lessen zijn gericht op ontspannen beweging, aandacht voor het lichaam en altijd aangepast aan het niveau van de groep. Ik vind het belangrijk om relatief veel tijd aan ontspanning te besteden. Naast yoga docent ben ik moeder, receptioniste, relatietherapeut en tantra trainer. Leuk om je binnenkort in de les te zien!

Bernanda Groot Nibbelink

Mijn naam is Bernanda Groot Nibbelink. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

In 2007 volgde ik de power yoga opleiding bij Tonnie Goes. Direct daarna ben ik gaan lesgeven en niet meer gestopt. Lesgeven geeft me zoveel voldoening en ik krijg er zo veel waardering voor dat ik niet meer zonder zou willen. Ik krijg er veel energie van om anderen te zien genieten.

Na mijn eerste zwangerschap deed ik een opleiding yoga voor zwangeren en gaf ik een tijdje zwangerschapsyoga. Toen mijn kinderen weer wat groter waren, deed ik bij Helen Purperhart een workshop kinderyoga. In maart 2016 rondde ik de yin yoga opleiding bij Aalo af.

Ik vind het erg leuk om bij Yoga in Zoeterwoude zowel de Yang yoga (power yoga/vinyasa yoga) als de Yin yoga te mogen geven.
Bij de actieve (yang) yoga ben je veel met spierkracht bezig en met het stretchen van de spieren. Bij Yin yoga gaat het juist om het ontspannen van spieren en kom je daardoor dieper, bij het bindweefsel.

Ik hoop dat je ook wilt ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Het brengt je in elk geval rust om open te kunnen reflecteren en observeren. Hopelijk wil je dit komen ervaren bij mij in de les! Eens in de drie weken geef ik op woensdagavond les. Kijk in de app wanneer dat is en dan hoop ik je te ont-moeten.

Bernanda Groot Nibbelink
Barbara Kramer

Barbera Kramer

Mijn naam is Barbera, moeder van twee dochters en woon met veel plezier in het oude dorp van Zoetermeer.

Als kind dat opgroeide op het honkbalveld van mijn opa en vader werd sport met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd verliet ik het veld voor een mogelijke carrière in het klassiek ballet. Vele jaren later werd dit ingeruild voor de zee waar ik 25 jaar lang vele wedstrijden zeilde aan boord van de catamaran. Op de kade werd de watersport gecombineerd met actieve buitensport en de sportschool. Daar kwam ik in aanraking met Ashtanga yoga en werd geraakt door het bewuste contact van mijn lichaam in de houdingen. Van extreme sporten waarbij prestatie voorop stond naar uitdagend krachtige houdingen die mij dwongen te luisteren naar mijn lijf en geest… het zaadje was geplant!

Over wat yoga mij bracht raakte ik niet uitgesproken en wilde anderen dit ook laten ervaren. De Aalo power yoga opleidingen waren een logische volgende stap. Power yoga is een stijl waar kracht, actief en dynamiek voorop staan. De krachtige oefeningen en bewuste ademhaling brengen je in een fijne flow en maken je sterker, leniger en je krijgt er een betere conditie van. Het lesgeven geeft mij veel voldoening als ik ervaar wat het de deelnemers brengt.

Uit behoefte naar balans tussen deze yang vorm van yoga heb ik de Aalo yin yoga en mindfulness diploma’s gehaald. Door de yang en yin yoga te combineren kan je deze twee uiterste in jouw lijf observeren en creëer je nog meer lichaamsbewustzijn. De spierversterkende dynamische yang houdingen en de ontspannende mindful yin houdingen zorgen voor een heerlijke balans in lichaam en geest.

Genoeg geschreven! want yoga is 1% theorie en 99% doen.

Kom naar onze yogalessen

Wil je een yogales volgen? Klik hier voor ons lesrooster of meld je direct aan.

Stuur ons een bericht